Deze blog belicht biologische slagerijen, die een groot assortiment biologisch vlees verkopen.
Biologische slagerij heeft grote diversiteit aan biologisch vlees.
Bij een biologische slagerij is een groot assortiment biologisch vlees te koop, groter dan in de gemiddelde winkel met biologische producten. Er zijn tientallen biologische slagerijen in Nederland, zowel met als zonder webshop. Het biologische vlees kan in het algemeen (diepgevroren) worden thuisbezorgd.
Het biologische vlees is van rund, kalf, varken, lam, kip en ander gevogelte. Ook worden er vaak worst en vleeswaren verkocht en soms wild. Vlees dat biologisch is geproduceerd staat te boek als gezond, smaakvol, verantwoord en duurzaam. Zoveel mogelijk betrekt een biologische slagerij vlees dat afkomstig is uit de regio waar het wordt verkocht.
In de biologische vlees sector staat dierenwelzijn hoog in het vaandel. De dieren krijgen biologisch voer, hebben vrije uitloop, meer ruimte en kunnen meer hun natuurlijk gedrag vertonen.
Ook is de biologische veeteelt onderdeel van de biologische kringloop waarbij de dieren reststromen omzetten in eiwit en biologische mest, die weer gebruikt wordt in de biologische landbouw.
Lees ook de andere blogs op deze site:
-
Biologische landbouw voordelen in cijfers na 45 jaar praktijkstudie
-
Biologisch winkels op de kaart
-
Zelf biologisch fruit plukken en biologische groenten oogsten
-
Biologische keurmerken in biologische winkels
-
Biologisch winkelen gezond
-
Biologisch winkelen steeds populairder